Project Description

Voordat u gaat verven is het belangrijk dat u eerst een aantal voorzorgsmaatreglen treft. Zodra u het 3D-object geprint heeft, maak het dan eerst schoon, ontdoe het van de steunen, schuur het en eventueel kunt u het ook nog primen. Na het schuren en/of primen van het 3D-geprinte object, kunt u uw 3D-print gaan verven. Een ideale manier om een print te verven, is door een verfspray te gebruiken. Als u er eenmaal handigheid in heeft gekregen, dan kost het sprayen ook weinig tijd. U kunt natuurlijk ook een kwast gebruiken, maar dat is wat moeilijk en duurt langer.

Met een kwast is het wel makkelijker om kleine details aan te brengen, waar spuiten met name makkelijker is voor grotere oppervlakten, die in 1 of enkele kleuren gespoten moeten worden.

Proces
De beste werkwijze is dunne lagen over elkaar aanbrengen. Hierdoor kunt u de lagen die eronder zitten ook zien en dit geeft een mooi effect. U kunt dit creëren door de spuitbus dicht bij het object te houden, korte spuiten te maken en regelmatig te draaien. Als u te veel op één plek tegelijk sprayt, dan kan het gaan druppelen of opeenstapelen. U kunt ook tijdens het verven nog wat polijsten, zodat de print egaal geschilderd wordt. Dit kan gedaan worden met een nagelvijl.

Als grondverf kunt u een neutrale kleur kiezen. Welke kleur het beste is om te gebruiken hangt af van welke kleur of kleuren uw object wordt. Wit is natuurlijk handig voor lichte kleuren en zwart voor donkere.

Kleuren
Als u verschillende kleuren wilt gebruiken, dan kunt u per kleur bekijken of het er overheen kan, of dat u delen afplakt. Zorg wel dat de tape dan niet te lang op de print blijft zitten, anders komt het er niet of moeilijk vanaf. Haal het er ook niet te snel af, anders kunt u de verf meetrekken. Goed ervoor zorgen dat de verf droog is.

Na het verven moet u het object ongeveer een week laten drogen tot het optimaal is uitgehard en klaar is als gebruiksvoorwerp. Het liefst zo min mogelijk aanraken gedurende dit proces. Als u het moet verplaatsen, pak het dan alleen op met handschoenen. Vaak is het wel eerder stofdroog en kan het ook eerder al geschuurd worden voor een volgende verflaag.

Revell Email Verf
Bekijk hier ons assortiment Revell Email Verf. De verf is een synthetische lak wat gemaakt is van hars-email en kunt u gebruiken met penselen of verfspray.

Professioneel laten spuiten
Verft u liever niet zelf, dan kunt u het natuurlijk ook laten uitbesteden. Meer3D heeft diverse diensten op het gebied van nabewerking, van schuren en sandblasten, tot epoxyhars, primer, verven en coaten.
Vraag nu ook een scherpe offerte aan voor uw project via sales@meer3d.nl