Project Description

Aanbevolen (gratis) software:

Cura

Met de Cura software van Ultimaker bewerk je jouw bestanden in een oogwenk. Evalueert op intelligente wijze de gebieden die aandacht nodig hebben. Met krachtige virtuele 3D previews, waarmee je rondom je 3d model kunt kijken, zodat je je er eerst van kunt verzekeren dat alles ook zo is, als je wilt dat het is.

Download hier >>

Preform

PreForm van Formlabs is een geweldige slicer voor 3D objecten, die u in SLA wilt printen. Het is misschien wel de meest plug&play slicer software die er te vinden is. Wanneer u het niet ziet zitten om zelf supportstructuren te zetten, drukt u op het toverstafje en de slicer, doet het voor u! Hier kan echt iedereen mee werken.

Download hier >>

Meshlab

De Meshlab software is handig om opdrachten op schaal te realiseren. Aanpassingen aan de grid, beperkte aanpassing van fouten in het ontwerp bestand en nog een hoop andere functies, zoals gat-opvulling, om je 3D ontwerp perfect voor te bereiden voor 3D printing.

Download hier >>

Overige goede 3D Slicer Software:

Repetier Host

Repetier Host software is gratis en kent diverse mogelijkheden. Je bereid er je 3d ontwerp mee voor om op je 3d printer te kunnen printen. Je kunt per laag previewen, er worden meerdere extruders ondersteund en er zijn, naar eigen keus, meerdere slicers beschikbaar.

1. Configureer Printer

Je 3D printer op je computer aansluiten en de basisconfguratie afronden.

Download de Software hier >>

2. Bestanden toevoegen

Rechtstreeks 3D modellen in de virtual build space droppen d.m.v. drag and drop. Schalen, verplaatsen of draaien van indviduele modellen of complete model-groepen ineens.

3. 3D prints voorbereiden

Kleurmogelijkheden testen, individuele lagen bekijken en schattingen krijgen van materiaal en tijd. Hierna is het puur nog een kwestie van tijd tot je jouw eerste 3d prints kunt laten zien!