Formlabs Form 3L & 3BL Resin Tank

332.75

Deze Formlabs Resintank is geschikt voor de Form 3L en de Form 3BL. Het is de primaire container voor het vasthouden van resin, nadat het uit de resin cartridges is gehaald. Resin wordt uitgehard op het buildplatform, wanneer de laser door de flexibele film van de resintank gaat. Zorg ervoor dat je de resintank op de juiste manier hanteert en goed onderhoudt tussen iedere 3D-print.

Voordelen:

 Origineel onderdeel
Formlabs

Vertrouwd 3d printer kopen

332.75

Levertijd 2 a 3 werkdagen

Beschrijving

Low Force Stereolithography (LFS)

Low Force Stereolithography (LFS) ™ LFS 3D-printen maakt gebruik van een flexibele tank en lineaire verlichting om een fantastische oppervlaktekwaliteit en printnauwkeurigheid te geven. Lagere printkrachten zorgen voor licht aanvoelende supportstructuren die gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Bovendien opent dit proces een breed scala aan mogelijkheden voor toekomstige ontwikkeling van geavanceerde, productieklare materialen.

Levensduur en bewaking van de resinstank

Resintanks zijn verbruiksartikelen en moeten af en toe worden vervangen. De levensduur van een individuele resinstank is afhankelijk van een combinatie van een aantal factoren:

 • Tijd blootgesteld aan resin (d.w.z. de hoeveelheid tijd dat een tank resin vasthoudt, ongeacht waar de tank is opgeslagen)
 • Tijd besteed aan printen
 • Resin
 • Model geometrie
 • Printtemperatuur
 • Fysieke schade

We raden je aan een Form 3L en Form 3BL resintank te vervangen zodra een van de volgende situaties zich voordoet:

 • Merkbare fysieke schade (kan op elk moment optreden, maar wordt verwacht na 600-800 printuren)
 • Slijtage van de film begint de printkwaliteit te beïnvloeden
 • Door herhaaldelijk hetzelfde model op dezelfde locatie op een tank te printen, kan de tankfilm sneller slijten.
 • Gaatjes, sneden, verdikkingen of groeven in de film
 • Je tank bereikt zijn maximale levensduur.

Sommige resinformuleringen tasten na verloop van tijd componenten van de resintank aan. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de tank resin gaat lekken. Om dit te voorkomen, vervang je je resintank regelmatig, zelfs als je resintank anders fysiek onbeschadigd is. Je Form 3L en/of Form 3BL waarschuwt je wanneer je tank deze aanbevolen levensduur nadert.

Verzorging van de resintank

Onderhoud en reinig elke resintank aan de hand van de instructies van Formlabs om de tankprestaties te maximaliseren. Ook om consistente printen van hoge kwaliteit te garanderen gedurende de levensduur van een resintank. Gebruik alleen goedgekeurde materialen en processen om de resintank te reinigen.

Controleer of de resintank in goede staat is tussen printen door en voordat u deze in de tankcase. Inspecteer voor het beste resultaat de resintanks regelmatig en maak ze indien nodig schoon. Vuile optische oppervlakken en beschadiging van de flexibele film kunnen printfouten veroorzaken.

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Formlabs Form 3L & 3BL Resin Tank” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *