Polymaker PolyBox Edition II

Home/Accessoires/Universeel/Polymaker PolyBox Edition II
Polymaker PolyBox Edition II

Polymaker PolyBox Edition II

79.95

PolyBox is een filamentopslagplaats speciaal ontwikkeld om de optimale omgeving te bieden aan 3D-print filamenten. Door het gebruik van de PolyBox zult u niet langer problemen ondervinden van filamenten die vocht absorberen. De doos is geschikt voor alle 3D-printers en biedt plek voor 2 filamentrollen van 1kg, maar ook voor 1 filamentrol van 3kg. Dit maakt het ideaal voor printers met een dubbele extrusion, als u een groot 3D-object wilt printen of als u twee printers tegelijk wilt gebruiken.

Een aantal voordelen van de PolyBox Edition II
Vocht absorberend
Gebruiksvriendelijk
Duurzaam
Veilig

79.95

Beschikbaar met levertijd

Beschrijving

Beschrijving

Kwaliteitsvermindering

De PolyBox is een afgesloten ruimte die ervoor zorgt dat er geen vocht en/of stofdeeltjes bij het filament kan komen. Door het filament niet goed op te bergen in de juiste omgeving, kan de kwaliteit sterk verminderen na een langere tijd blootstelling aan de omgeving. Het filament kan gaan lekken, de oppervlaktes van een 3D-print kunnen ruw worden en de print kan zwakker worden. Het filament kan dan ook schade aanrichten aan de printer. De laaghechting zal ook sterk verminderen.

Vocht absorberend

De PolyBox is ontworpen voor hygroscopisch materialen, zoals Nylon, PVA en PolySmooth. Deze filament zijn namelijk extra gevoelig voor omstandigheden van buitenaf. Maar ook andere soorten filamenten kunnen baat hebben bij het gebruik van de PolyBox. Want ook die filamenten kunnen na loop van tijd minder worden in kwaliteit. Door het gebruik van de PolyBox is dit niet meer van toepassing. Het is een afgesloten doos die via PTFE-tubes het filament geleid naar de printer. Hierdoor kan er geen uitstoot van buitenaf bij. In de PolyBox zitten twee zakjes vocht absorberende silica die ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid onder de 15% blijft tijdens de opslag en gedurende het printen zelf. Ook als u niet print kunnen de filamentrollen veilig bewaard worden.

Thermo-hygrometer

In de PolyBox zit een uiterst nauwkeurige thermo-hygrometer waarmee u de temperatuur en de luchtvochtigheid in de gaten kunt houden. Hierop kunt u zien of de zakjes vocht absorberende silica gedroogd moeten worden. De zakjes silica kunnen na gebruik gedroogd worden in de magnetron voor hergebruik, dus het is niet nodig om de zakjes elke keer na gebruik opnieuw aan te schaffen.

Veilig

Het is een zeer veilig apparaat. Er zitten geen kabels in de PolyBox en is vrij van elektriciteit. Er bevinden zich in totaal zes rubberen gaten in de PolyBox. Drie aan de bovenkant en drie aan de achterkant. Hiermee kunt u zelf bepalen wat voor u handig is in gebruik.

Eigenschappen

– Compatibel met 1,75mm en 2,85mm filamenten
– Geschikt voor 1x filamentrol van 3kg of 2x filamentrollen van 1kg per stuk
– Droogmiddel: Silicagel
– 2 zakjes silicagel van 100g
– Vochtigheidsbereik: 10 tot 99%
– Nauwkeurigheid: ±5%
– Resolutie: 1%
– Reactie: 10 seconden
– Temperatuurbereik: -50~70°C

Installatie PolyBox

In maar 5 stappen bent u klaar om uw PolyBox te gebruiken:

1) Installeer de hygrometer batterij

Schuif de batterijklep van de hygrometer naar beneden. Haal de batterij uit de verpakking en plaats deze in de PolyBox. Schuif de batterijklep weer terug. Controleer of de frontdisplay aangaat. Als u merkt dat hygrometerdisplay vervaagd is, vervang dan de 1.5V LR44 batterij. De batterij hoeft niet vaak vervangen te worden. Ze gaan ongeveer drie maanden mee.

2) installeer de staven

Schuif twee lagers op beide uiteinden van de staven, klik dan de staaf met de lagers in de PolyBox.

3) Installeer de droogmiddelzakjes

Haal de zakjes uit de verpakking en controleer of de zakjes nog intact zijn. Als de zakjes lekken, droog ze dan eerst voordat u ze gaat gebruiken. De droogmiddelzakjes kunnen 4 keer voor 5 minuten in de magnetron op de ontdooistand. Zorg ervoor dat u ze in de magnetron tussentijds omdraait. Gebruik ovenhandschoenen om de zakjes uit de magnetron te halen, ze worden namelijk erg warm. Stel ze hierna niet te lang bloot aan de open lucht. Polymaker raad aan om te allen tijde silica droogmiddel te gebruiken. Andere soorten droogmiddel hebben misschien niet de mogelijkheid om te herstellen en hergebruikt te worden. Stop de twee zakjes in elk vakje. Sluit hierna de vakjes met de twee roosters.

4) Installeer de filamentgeleider

Snij de filamentgeleider af naar de gewenste afstand van de PolyBox naar de printer en stop de buis in de rubberen gaten aan de boven- of achterkant van de PolyBox.

5) Installeer de filamentrollen

Plaats de filamentrol in de PolyBox en voer het filament door de rubberen plug. Zorg dat het filament helemaal droog is voordat u het in de PolyBox plaatst. Doe de deksel van de PolyBox dicht. U voelt dan een kleine wrijving die ervoor zorgt dat de filamentrollen goed op z’n plaats blijven. Zorg dat de deksel er correct opzit voor het juiste resultaat. Open de PolyBox niet te vaak en sluit alle rubberen gaten af als ze niet in gebruik zijn. Trek hierna voorzichtig aan het filament om te controleren of de filamentrol soepel beweegt. Na twee uur zult u zien dat de vochtigheidsgraad onder de 15% komt. Het hangt af van de kamertemperatuur waar de PolyBox zich bevindt hoe snel de vochtigheidsgraad daalt. De hygrometer hoort altijd een vochtigheidsgraad van onder de 15% weer te geven. Het minimum wat de hygrometer kan weergeven is 10%. Als de vochtigheidsgraad boven de 20% komt, vervang dan de droogmiddelzakjes.

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Polymaker PolyBox Edition II” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go to Top