Toon incl. BTWToon excl. BTW

Ultimaker 3 extended

///Ultimaker 3 extended

Ultimaker 3 extended

3,695.04 excl. BTW

Wanneer je op zoek bent naar een zeer betrouwbare 3D printer die zeer nauwkeurig print en enorm veel mogelijkheden biedt op het gebied van desktop 3D printing, dan ben je op zoek naar de Ultimaker 3 extended. Deze printer is voorzien van een uniek dual extrusion systeem, wat voor extra toepassingsmogelijkheden zorgt.

Dit model van Ultimaker is wederom een stap in de toekomst met de talloze nieuwe mogelijkheden die deze 3D printer biedt. Deze relatief kleine machine heeft onbegrensde mogelijkheden als het om 3D printing gaat. Zonder in te leveren op het gebruiksvriendelijkheid. De Ultimaker 3 Extended onderscheidt zich van de Original versie doordat het mogelijk is om tot 300 mm hoog te printen. Waar de Ultimaker Original print tot 200 mm. Dit maakt deze UM 3 Extended enorm geschikt voor professionals, educatieve instellingen en professional customers die op een betrouwbare manier in aanraking willen komen met de mogelijkheden van 3D printing.

Niet meer leverbaar vanuit fabrikant

Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

De Ultimaker 3 Extended: het vervolg van succes

Met deze 3D printer haal je ongekende mogelijkheden in huis. Het meest gewaardeerde aan deze machine is dat je tot wel 300 millimeter hoog kunt printen in plaats van 200. Uiteraard kent de Ultimaker 3 Extended dezelfde gebruiksgemakken als de ‘gewone’  Ultimaker 3. Je gaat vooruit in mogelijkheden en gebruiksgemak zonder in te leveren op betrouwbaarheid.

Twee printkoppen met printkernen

Voor de meeste gebruikers is het rekening houden met het plaatsen en verwijderen van ondersteunend materiaal de grootste uitdaging. Omdat de FDM printers niet in de lucht printen kunnen moet er in ondersteuning worden voorzien door supportmateriaal. Nu Ultimaker met een nieuwe techniek komt, genaamd Dual Extrusion & Print Cores, is het makkelijker dan ooit tevoren. Deze machine zal het model nooit kunnen omduwen. Dat komt omdat deze machine de niet-printende kop omhoog beweegt.

Uiterlijke kenmerken van de Ultimaker 3 Extended

Aan de buitenkant is de machine nagenoeg gelijk aan zijn voorganger. Het bouwopppervlak is licht gekrompen maar nog steeds ruim voldoende voor de standaard prints. Prints kunnen bovendien gemakkelijk in meerdere delen gemaakt worden waarna je de losse delen aan elkaar kunt monteren.

Materiaalgebruik

Door de implementatie van de nieuwe extruders zijn ook de materiaalmogelijkheden toegenomen. Zowel de printkop als het printbed zijn bestand tegen hogere temperaturen waardoor je nu bijvoorbeeld polycarbonaat kunt verwerken in deze machine.

Software meegeleverd

De Ultimaker komt zoals gebruikelijk is met het softwarepakket Cura 2. Hiermee ben je in staat om professionele modellen te maken en te printen. Hoewel de software een upgrade heeft gehad is het pakket nog steeds toepasbaar op zowel Windows, Mac OS als Linux.

Additional Information

Gewicht 15 kg
Afgesloten kamer

Nee

Bouw volume

215 x 215 x 300 mm

Merk

Ultimaker

Dual extrusion

Ja

Filament diameter

2.85mm

Geassembleerd

Ja

Kalibratie

Automatisch

Max extruder temp.

280°C

Print techniek

FDM

Stand alone printen SD

Ja

Stand alone printen USB

Ja

Verbruiks materiaal

Universeel filament

Verwarmd printbed

Ja

Wifi

Ja

Toepassingsgebied

, ,

1 beoordeling voor Ultimaker 3 extended

  1. Ronald

    Toen ik begon met 3D printen had ik een printer van een ander merk. Daarmee mislukte bijna elke print die ik maakte. Toen zag ik eens een Ultimaker aan het werk en ik was verbijsterd door de mooie resultaten die eruit kwamen! De eerste prints die ik met de Ultimate 3 Extended gemaakt heb zijn prachtig gelukt, ik ben dus erg blij met deze 3d printer!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

cart_shift_nav

De waardering van meer3d.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 60 reviews.