Ultimaker 3 extended

4,471.00

Wanneer je op zoek bent naar een zeer betrouwbare 3D printer die zeer nauwkeurig print en enorm veel mogelijkheden biedt op het gebied van desktop 3D printing, dan ben je op zoek naar de Ultimaker 3 extended. Deze printer is voorzien van een uniek dual extrusion systeem, wat voor extra toepassingsmogelijkheden zorgt.

Dit model van Ultimaker is wederom een stap in de toekomst met de talloze nieuwe mogelijkheden die deze 3D printer biedt. Deze relatief kleine machine heeft onbegrensde mogelijkheden als het om 3D printing gaat. Zonder in te leveren op het gebruiksvriendelijkheid. De Ultimaker 3 Extended onderscheidt zich van de Original versie doordat het mogelijk is om tot 300 mm hoog te printen. Waar de Ultimaker Original print tot 200 mm. Dit maakt deze UM 3 Extended enorm geschikt voor professionals, educatieve instellingen en professional customers die op een betrouwbare manier in aanraking willen komen met de mogelijkheden van 3D printing.

 Extra hoge 3D printer
Gebruiksgemak
Dual extrusion

Servicecontract mogelijk

Niet meer leverbaar

Dit model wordt niet meer geproduceerd.

Klik op onderstaande button voor het actuele overzicht van nieuwe Ultimaker 3d printer modellen.

Ga naar overzicht nieuwe Ultimaker modellen

beste ultimaker reseller 2020 meer3d

Aanvullende informatie
Beschrijving

De Ultimaker 3 Extended: het vervolg van succes

Met deze 3D printer haal je ongekende mogelijkheden in huis. Het meest gewaardeerde aan deze machine is dat je tot wel 300 millimeter hoog kunt printen in plaats van 200. Uiteraard kent de Ultimaker 3 Extended dezelfde gebruiksgemakken als de ‘gewone’  Ultimaker 3. Je gaat vooruit in mogelijkheden en gebruiksgemak zonder in te leveren op betrouwbaarheid.

Twee printkoppen met printkernen

Voor de meeste gebruikers is het rekening houden met het plaatsen en verwijderen van ondersteunend materiaal de grootste uitdaging. Omdat de FDM printers niet in de lucht printen kunnen moet er in ondersteuning worden voorzien door supportmateriaal. Nu Ultimaker met een nieuwe techniek komt, genaamd Dual Extrusion & Print Cores, is het makkelijker dan ooit tevoren. Deze machine zal het model nooit kunnen omduwen. Dat komt omdat deze machine de niet-printende kop omhoog beweegt.

Uiterlijke kenmerken van de Ultimaker 3 Extended

Aan de buitenkant is de machine nagenoeg gelijk aan zijn voorganger. Het bouwopppervlak is licht gekrompen maar nog steeds ruim voldoende voor de standaard prints. Prints kunnen bovendien gemakkelijk in meerdere delen gemaakt worden waarna je de losse delen aan elkaar kunt monteren.

Materiaalgebruik

Door de implementatie van de nieuwe extruders zijn ook de materiaalmogelijkheden toegenomen. Zowel de printkop als het printbed zijn bestand tegen hogere temperaturen waardoor je nu bijvoorbeeld polycarbonaat kunt verwerken in deze machine.

Software meegeleverd

De Ultimaker komt zoals gebruikelijk is met het softwarepakket Cura 2. Hiermee ben je in staat om professionele modellen te maken en te printen. Hoewel de software een upgrade heeft gehad is het pakket nog steeds toepasbaar op zowel Windows, Mac OS als Linux.

Extra informatie

Additional Information

Gewicht 15 kg
Afgesloten kamer

Nee

Bouw volume

215 x 215 x 300 mm

Merk

Ultimaker

Dual extrusion

Ja

Filament diameter

2.85mm

Geassembleerd

Ja

Kalibratie

Automatisch

Max extruder temp.

280°C

Print techniek

FDM

Stand alone printen SD

Ja

Stand alone printen USB

Ja

Verbruiks materiaal

Universeel filament

Verwarmd printbed

Ja

Wifi

Ja

Toepassingsgebied

, ,

Beoordelingen (1)

1 beoordeling voor Ultimaker 3 extended

  1. Ronald

    Toen ik begon met 3D printen had ik een printer van een ander merk. Daarmee mislukte bijna elke print die ik maakte. Toen zag ik eens een Ultimaker aan het werk en ik was verbijsterd door de mooie resultaten die eruit kwamen! De eerste prints die ik met de Ultimate 3 Extended gemaakt heb zijn prachtig gelukt, ik ben dus erg blij met deze 3d printer!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Ultimaker links
Ultimaker Filamenten

Laat uw toepassingen voldoen aan de eisen van deze wereld door te printen met geavanceerde polymeren en composieten.
Sterk, flexibel, chemisch bestendig, vlamvertragend en nog veel meer. De Ultimaker Marketplace heeft de materiaaleigenschappen die u nodig hebt!

Geoptimaliseerde Ultimaker Cura-profielen bieden de beste printinstellingen per materiaal en met het open source filamentensysteem
kunt u bovendien ook nog experimenteren met allerlei externe materialen.

NYLON

Buigzaam, sterk en corrosiebestendig

ABS

Slijtvast en nagenoeg onbreekbaar

CPE+

Slijtvast en hittebestendig

PC

Sterk, slijtvast en hittebestendig

TOUGH PLA

De sterkte van ABS gecombineerd met het gebruiksgemak van PLA

TPU 95A

Semi-buigzaam en scheur- en waterbestendig

PETG

Makkelijk te printen, goede mechanische en thermische eigenschappen

PP

Niet gevoelig voor materiaal-moeheid + chemisch bestendig

PLA

Veilig, snel en gemakkelijk printen

PVA

In water oplosbare support

BREAKAWAY

Gemakkelijk verwijderbare support

CPE

Chemisch bestendig en slijtvast

CLEANING

Snel en gemakkelijk nozzle en heatend reinigen

Ultimaker 3D Solutions Video’s