Toon incl. BTWToon excl. BTW

Ultimaker PT100B temperatuur sensor

//Ultimaker PT100B temperatuur sensor

Ultimaker PT100B temperatuur sensor

37.50 excl. BTW

Meten is weten. Deze originele temperatuur sensor van Ultimaker bevind zich in de hot-end van de machine. Bij het vervangen van de heater wordt geadveiseerd om ook deze PT100 Ultimaker temperatuursensor te vervangen, omdat deze kan beschadigen tijdens het onderhoud.

 Origineel onderdeel
Hulp en advies van 3D experts

Controleren actuele voorraad ....

Op voorraad. Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden.

Vertrouwd 3d printer kopen

Beschrijving

De PT100 Ultimaker Temperatuur sensor meet de temperatuur van de hot-end, zodat de heater op de juiste manier aangestuurd kan worden.
Deze sensor zit in de Ultimaker 2+ en de Ultimaker 2+ Extended.

Hoe werkt de PT100 Ultimaker temperatuur sensor

De PT100 met de temperatuur in de hot-end door middel van een thermocouple. Deze zet de warmte in de hot-end om in een electrisch signaal. Dit signaal wordt vervolgens naar het mainboard van de Ultimaker 2 of Ultimaker 2+ gezonden. Op basis van deze informatie worden onder andere de heater en de feeder aangestuurd. Als de temperatuur sensor niet correct werkt zal de printer niet goed functioneren. De PT100 sensor is snel en accuraat, wat ervoor zorgt dat de printer uitstekend print.

Wanneer Ultimaker temperatuursensor vervangen?

De Ultimaker 2+ zal aan de hand van een foutcode aangeven als sensor stuk of beschadigd is. De Ultimaker 2+ zal dan een error code weergeven in de trend van “Error – Stopped Temp Sensor“.  Als deze foutmelding zich voordoet kunnen er 2 dingen aan de hand zijn. Als je geluk hebt dan zit de stekker van de sensor niet goed in het moederboard. Om dit te controleren kunt u eenvoudig de beschermkap aan de onderkant van de 3D printer loschroeven en de stekker die aangesloten is op poort ‘TEMP 1” aandrukken. Uitgebreide instructies over het testen van de originele sensor vindt u hier. Als dit niet helpt dan is waarschijnlijk de sensor stuk. Wat vaker voorkomt is een beschadigde heater. Bij het vervangen van heater word door UM aangeraden om de temperatuur sensor te vervangen, omdat deze erg gevoellig is voor trekspanning. Een uitgebreide handleiding voor het vervangen van de Ultimaker temperatuur sensor met beeldmateriaal vind je hier. 

Temperatuursensor Ultimaker laten vervangen.

Indien u het niet aandurft om de sensor te vervangen kunnen wij dit uitvoeren. U kunt de printer langsbrengen of opsturen. U krijgt uw 3d printer met nieuwe sensor en kalibratie terug. Neem contact op voor meer informatie.

Additional Information

Merk

Ultimaker

Geschikt voor

Ultimaker 2 go, Ultimaker 2+, Ultimaker 2+ Extended

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ultimaker PT100B temperatuur sensor” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

cart_shift_nav

De waardering van meer3d.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 43 reviews.