Toon incl. BTWToon excl. BTW

ULTIMAKER S5 MATERIAL STATION (#218053)

Home/Accessoires/Ultimaker Upgrades/ULTIMAKER S5 MATERIAL STATION (#218053)
ULTIMAKER S5 MATERIAL STATION (#218053)

ULTIMAKER S5 MATERIAL STATION (#218053)

2,495.00 excl. BTW

De Ultimaker Material Station is een box voor onder de printer. Het is een laadstation waar je tot zes filamentrollen in de box kunt stoppen. Samen met Ultimaker Air Manager is dit ontworpen voor de Ultimaker S5. Doormiddel van de technologie die erin zit, kun je de printer continue laten printen.

De filamentrollen kun je laden aan de voorkant. Er zit een doorzichtige klep op, die je omhoog kunt doen. Alle sporen gaan naar de twee extruders in de printer, die ook makkelijk kan schakelen tussen die twee. Als je wilt kun je in alle sporen hetzelfde filament doen. Hierdoor kan de printer een volgende rol pakken als het filament op is. Natuurlijk is het ook mogelijk om verschillende soorten kleuren en materialen in de sporen te stoppen.

2,495.00 excl. BTW

Beschikbaar met levertijd

Beschrijving

Beschrijving

De Bowden Tube’s op de achterkant van de printer begeleidt het filament van de Ultimaker Material Station naar de Ultimaker Air Manager. De materialen worden eerst door de pre-feeders geleidt, daarna gaan ze door de bestaande voeders op de machine door naar de Ultimaker Air Manager. De stroom wordt gevoed door één stekker die in een stopcontact gaat.

Filament
Het is wel de bedoeling dat je filament gebruikt dat van Ultimaker zelf is. De Bowden Tube’s detecteren namelijk of het van Ultimaker is. Het Material Station gaat niet alleen om het behandelen van het materiaal, het zorgt er ook voor dat het filament goed geconditioneerd blijft. Het handhaaft het luchtvochtigheidsniveau binnen te allen tijde. Het heeft een zelf regenererend mechanisme hiervoor.

Het station gebruikt silicakorrels die het vocht verzamelen. Zodra het detecteert dat de korrels voldoende vocht hebben verzameld, heeft het een droogmechanisme dat de korrels zal verwarmen om het vocht eruit te halen en ze te vernieuwen, zodat het helemaal opnieuw kan beginnen. Dit gebeurt automatisch zonder tussenkomst van de gebruiker.

Werking
Op het printscherm kun je ook de zes filamentstations zien. Station A t/m F. Je kunt ze daarop reguleren. Daarop staat ook wat voor materiaal het is en welke kleur en doormiddel van een ‘batterijtje’ kun je zien hoeveel er nog op de rol zit. Voor elk station zitten er twee gaatjes. De ene leidt naar extruder 1 en de ander naar extruder 2.

Zodra je het filament erin stopt, detecteert de printer het filament meteen. Je kunt filament laden in de andere vakken terwijl de printer bezig is. Hierdoor kun je de printer 24/7 laten printen.

Extra informatie

Additional Information

Merk

Ultimaker

Geschikt voor

Ultimaker S5

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “ULTIMAKER S5 MATERIAL STATION (#218053)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go to Top