Formlabs Form 3L – Basic Package

Home/Formlabs, SLA en DLP printers, 3D printers/Formlabs Form 3L – Basic Package
Formlabs Form 3L – Basic Package

Formlabs Form 3L – Basic Package

Vanaf: 14,518.79

De nieuwste SLA printer van Formlabs: De Form 3L een Low Force Stereolithography (LFS)™ 3D printer van zeer groot formaat die de mogelijkheid creëert om nog grotere objecten te printen. De Form 3L is beide compact genoeg om op kantoor te staan en robuust genoeg om zonder problemen in de werkplaats gebruikt te kunnen worden. Naast grote objecten is de Form 3L ook perfect uitgerust om, betrouwbaar en met weinig input, grote series aan objecten te kunnen printen. De Form 3L biedt ondanks het grote bouwvolume ook de geweldige oppervlaktekwaliteit die u gewend bent van de SLA 3D print techniek. Hierdoor is het eenvoudig om uw in-house 3D print productie op te schalen zonder de nadelen die hierbij komen kijken.


Zeer groot bouwvolume
Innovatieve nieuwe Light Processing Unit
Uitmuntende one-click printing optie
Benchmark-brand: Formlabs


Mooiste prints
Meest gedetailleerde prints
Brede range aan materialen van flexibel tot heel sterk en zelfs high temp
Prints zijn net zo sterk op de Z as, als op de X en Y as (Bij FDM niet)


Nabewerken; support verwijderen noodzakelijk

Levertijd 2 a 3 werkdagen - Pallet Zending

Formlabs Form 3L Pro Service Plan 1 jaar — VERPLICHT

Beschikbaar

Onsite installatie & training op maat (1/2 dag) – OPTIONEEL

Beschikbaar op afspraak

Beschikbaar met levertijd

OFFERTE AANVRAGEN
OF
LEASE OFFERTE

formlabs kopen bij meer 3d

sample print aanvragen
Aanvullende informatie
Beschrijving

Bouwvolume

Met het bouwvolume van 335x200x300mm biedt de Form 3L ongekende flexibiliteit in het printen van modellen. Meerdere objecten aan elkaar moeten lijmen behoort tot het verleden: Met de Form 3L is het bijvoorbeeld mogelijk om op menselijke schaal objecten te printen, zoals een fietshelm die al direct gepast kan worden. Ook kan er flink voordeel gehaald worden door het produceren van series van objecten, door het grote bouwvolume wordt het bijvoorbeeld mogelijk om de print zo efficiënt mogelijk in te richten.

Formlabs LFS

Het LFS-systeem dat Formlabs bij de Form 3 heeft geïntroduceerd, heeft het SLA proces nog betrouwbaarder gemaakt en biedt daarnaast nog een hogere kwaliteit en meer mogelijkheden in het printen van gecompliceerde modellen. Door de verdubbeling van het bouwvolume hebben ze dit systeem ook dubbel uitgevoerd in de Form 3L. Hierdoor is het mogelijk om de snelheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en de uitgebreide mogelijkheden te kunnen garanderen die de Form 3 al heeft.

Uitstekende kwaliteit

De objecten die geprint worden op de Form 3L lijken sterk op gepolijste gietvormen die al bijna direct geschikt zijn als eindproduct. De Form 3L biedt daarmee de mogelijkheid om niet meer te moeten kiezen voor een wat lagere kwaliteit bij het printen van grotere objecten, iets dat nu vaak het geval is: Vaak moest er gekozen worden voor FDM omdat SLA niet het benodigde bouwvolume biedt. De LFS-lasers garanderen een gelijkmatige printkwaliteit die op XY een resolutie van 25 microns behalen. Op de Z-as kan er worden gekozen van 25 micron tot 150 microns. Bij de standaard resins kan er nu zelfs al gekozen worden om de applicatie te laten beslissen, en daarmee het beste van beide de kwaliteit en snelheid mee te nemen. Door deze hoge accuraatheid komen objecten direct al veel transparanter uit de printer.

Makkelijk en efficiënt in gebruik

Net zoals de Form 2 en de Form 3, gebruikt de Form 3L een grote selectie aan makkelijk verwisselbare cartridges. Door dit cartridge ecosysteem is de Form 3L ook een perfecte toevoeging voor een al bestaande printstraat. Deze cartridges voeren het materiaal automatisch aan waardoor de printer niet aangestuurd hoeft te worden tijdens de print. Het hoge resolutie touchscreen maakt het daarnaast ook makkelijk en intuïtief om de printer te bedienen waardoor het niet meer nodig is om deze constant te monitoren.

Software

Net zoals de Form 2 en de Form 3 worden modellen voor de de Form 3L voorbereid met de gratis te downloaden Preform software. Het voorbereiden kan heel makkelijk doormiddel van de “one click print” mogelijkheid. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om de geavanceerde instellingen precies zo te veranderen als u zelf wil.

Om het bijhouden en organiseren van de printopdrachten heel erg makkelijk te maken biedt Formlabs de cloud service Formlabs dashboard aan. Om goed up to date gehouden te worden is het ook mogelijk om een sms bericht krijgen wanneer een print afgerond is.

Inhoud Basic pakket

Inhoud Basic pakket

Het Formlabs Form 3 Basic pakket wordt geleverd met:

 • 1x Form 3L 3D-printer
 • 1x 3L Bouwplatform
 • 1x 3L Resintank
 • Form 3L Finish kit: Schoonmaak tools
 • Form 3L Finish kit: Rinse Bucket v1
 • 1 jaar fabrieksgarantie
 • PreForm-software (downloaden)
Specificaties

Specificaties

Gewicht 54.4 kg
Print Technologie Low Force Stereolithography (LFS), valt onder SLA printers
Resin Fill System Automatisch
Material(en) Formlabs Resins 1 liter cartridges
Resin Cartridges 2
Form 3L Afmetingen 770mm (b) x 520mm (d) x 740mm (h)
Minimaal Benodigde Ruimte 900mm (b) x 960mm (d) x1040mm (h)
Max Bouwvolume 145mm (w) x 145mm (d) x 185mm (h)
Laagdikte 25 – 300 microns
Laser Spot Size (FWHM) 85 microns
Laser Power Twee 250 mW lasers
Support Automatisch gegenereerd
Operationele Temperatuur 18-28°C
Temperatuurregeling Luchtverwarmde printkamer
Design file format STL / OBJ
Stroom Vereisten 100 – 240V, 8.5A MAX, 50/60 Hz, 650 W
Laser specificaties 2 Light Processing Unit2 EN 60825-1:2007 certified Class 1 Laser Product 405 nm wavelength 250 mW power 85 micron (0.0033 in) laser spot
Systeem vereisten Windows 7 (64-bit) of hoger Mac OS X 10.10 of hoger OpenGL 2.1 4GB RAM
Connectiviteit Wi-Fi (2.4, 5 GHz), Ethernet (1000 Mbit), USB 2.0
Scherm 5.5″ Interactive touch-screen met 1280 x 720 resolutie

Meldingen Touchscreen meldingen SMS/email via Dashboard Twee LED status indicatoren Speaker voor geluidsmeldingen

PreForm Setup Kenmerken One-click print Adaptieve laagdikte om sneller te printen met fijne details Remote Print Auto-orientatie voor optimale print positie Auto-mesh repair Auto-generation van supports Rotate, scale, duplicate and mirror Layer slicer

Printer Management Manage prints and printers via de cloud Track resin and tank verbruik over een periode van tijd SMS and email alerts Enterprise group accounts met admins t.b.v. printer sharing & access control.

Productvideo

Productvideo

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Formlabs Form 3L – Basic Package” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde Vragen
Wat is er anders aan de Form 3 t.o.v. de Form 2?

De Formlabs Form 3 3D-printer is de vernieuwde versie van de Form 2, maar wat is er precies verbeterd aan de Form 3 en wat zijn de verbeteringen t.o.v. de Form 2? Hieronder staat uitgelegd wat de veranderingen zijn:

Low Force Stereolithography (LFS) printproces

De Form 2 maakte al gebruik van de stereolithography-technologie. De Form 3 wordt aangedreven door twee belangrijke veranderingen die uiteindelijk de kwaliteit van de eindonderdelen verbeteren.

LOW Force Peelproces

Terwijl elke laag resin wordt uitgehard, vormt zich een verbinding tussen het geprinte deel en de tank. Het peelproces verbreekt deze binding zodat de volgende laag kan worden geprint. Met de Form 3 tilt het buildplatform het onderdeel omhoog en peelt de flexibele film van de tank voorzichtig weg. Dit vermindert de belasting van het onderdeel aanzienlijk (interne tests tonen tot een vermindering van 10x in vergelijking met de Form 2), waardoor de kwaliteit en de helderheid van het onderdeel worden verbeterd.

Light Processing Unit

De Form 3-optiek is ondergebracht in een Light Processing Unit (LPU). Deze LPU bevat een reeks spiegels, waaronder een parabolische spiegel, die het licht loodrecht op het buildplatform richt. Deze lineaire verlichting zorgt voor een uniforme laserspot over het hele buildplatform, wat uiteindelijk de fijne eigenschappen en de nauwkeurigheid van onderdelen verbetert.

Verbeteringen

Onderdelen die zijn geprint op Form 3 bieden verbeterde nabewerking, nauwkeurigheid, fijne details, helderheid en oppervlakteafwerking. LFS 3D-printen vermindert de krachten die op het onderdeel worden uitgeoefend aanzienlijk tijdens het afpelproces, waardoor u kunt printen met minder en kleinere steunen dan de Form 2. Deze fijn aanraaksteunen helpen het werk en de tijd die nodig is voor het afwerken van onderdelen te verminderen. Het lineaire pad van de laser van de Form 3 zorgt ervoor dat fijne details zoals gaten, tekst met reliëfdruk en kleine functies nauwkeuriger worden afgedrukt met scherpe randen.

Form 2 Form 3
Touchpoint size 0.6mm

Density: 0.8

Touchpoint size 0.3mm

Density: 0.5

Touchpoint size 0.6mm

Density: 0.8

38x Magnification

Touchpoint size 0.3mm

Density: 0.5

38x Magnification

Profilometerstudie

Formlabs heeft een interne profilometerstudie uitgevoerd waarbij drie steunpunten werden vergeleken op waxvormdelen. Na het verwijderen van de onderdelen van hun steunen, bleek uit een analyse van de resterende noppen dat er vier keer minder volume ondersteunend materiaal op het Form 3-deel achterbleef. Dit kan worden gevisualiseerd in zowel de 3D-volumevergelijking als de 2D-dwarsdoorsnedegebiedvergelijking hierboven. Deze vermindering van het resterende ondersteunende materiaal houdt rechtstreeks verband met een vermindering van nabewerking en afwerkingstijden.

Form 2 Form 3
0.1 mm Layers

38x Layers

0.1 mm Layers

38x Layers

Oppervlakteafwerking en helderheid van onderdelen

Een van de voordelen van LFS 3D-printen is dat de flexibele tank de laagregistratie en oppervlakteruwheid vermindert. Dit resulteert in duidelijkere onderdelen met een gladde oppervlakteafwerking.

Form 2 Form 3
Wat is Dashboard?

Dashboard staat u toe om van afstand de status van de printers, printopdrachten, de materiaalhoeveelheid en de statistieken van de printers te controleren.

Nadat u de printer op de Dashboard hebt geregistreerd, heeft u toegang tot de volgende functies:

 • Van een afstand de beschikbaarheid en de voortgang van de printer monitoren.
 • SMS of email notificaties instellen voor gebeurtenissen als “print gestart” of “print klaar.”
 • Materiaalgebruik bijhouden.
 • Resin tanks inzien.
 • Delen van data over printers, printopdrachten en materialen met andere teams.
 • Terugzien en downloaden van oude printopdrachten.
 • Zoeken en inzien van artikelen en ondersteuningsaanvragen.
Met welke resins kan er geprint worden?

Formlabs produceert een ver uiteenlopende reeks aan materialen in verschillende kleuren en voor verschillende doeleinden.

De Formlabs kleurenkit maakt het ook mogelijk om in een grote variëteit van kleuren te printen.

De Form 3 gebruikt dezelfde resin cartridges als de Form 2 en de meeste zijn al te gebruiken bij de Form 3. Op het moment is Formlabs nog bezig met het compleet beschikbaar maken van alle resin cartridges. Hierbij wordt begonnen bij de meest gebruikte laagdiktes.

Hieronder staat een overzicht met de resins en laagdiktes die al beschikbaar zijn:

Wat is het printvolume van de Form 3?

Het printvolume van de Form 3 is 145 x 145 x 185mm.

Dit is 10mm hoger dan het printvolume van de Form 2.

Hoe snel print de Form 3?

Dit hangt af van de grootte, complexiteit, het type resin en de laagdikte van het object. Een kleine laagdikte zal het detail in het uiteindelijk geprinte object vergroten, maar dit zal ten koste van de printtijd gaan.

Dit object (43x43x75mm) duurt ongeveer 4 uur om te printen met een laagdikte van 100 micron (0.1mm) en gebruikt ongeveer 30ml aan Formlabs Grey Standard Resin:

Welke gereedschappen worden meegeleverd?

Alle gereedschappen om een printopdracht volledig af te werken en klein onderhoud aan de printer te doen zijn bijgeleverd. Voor groter onderhoud is het Formlabs service plan een goede optie.

Bijgeleverde gereedschappen:

 • 2 bakjes om de prints mee schoon te maken.
 • Houder voor de buildplate
 • Kniptang
 • Spatel
 • Pincet
 • Nitrile handschoenen
 • Tank gereedschap voor het inspecteren en schoonmaken van de tank.
Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Het is mogelijk uw bestelling gratis af te halen bij onze 3d printer workshop in Delft.
Tijdens uw bestelproces, kunt u aangeven dat u de bestelling wenst af te halen, hierdoor betaalt u geen verzendkosten.
Vervolgens kunt u op een van onze vaste openingstijden de bestelling ophalen, of een afspraak hiervoor maken
Hiervoor neemt u contact op via shipping@meer3d.nl of telefonisch via  +31 85 0290 595.

Het afhaaladres is:

Meer 3D BV

Kleveringweg 37, 4e verdieping kantoor 13D
2616 LZ Delft

Kan ik ook voor mijn bedrijf op factuur bestellen?

Neem contact met ons op op sales@meer3d.nl.

Vermeld daarbij uw KVK nummer.

Go to Top