Ultimaker 3D Solutions

Home/Ultimaker 3D Solutions
Ultimaker 3D Solutions
Meer 3D Ultimaker reseller
Ultimaker Metal Expansion Kit
Complexe RVS onderdelen simpel gemaakt

Creeër meer mogelijkheden door uw Ultimaker S5 uit te breiden met de Ultimaker Metal Expansion Kit. Deze kit stelt u in staat om met een gemakkelijke workflow RVS onderdelen makkelijker, efficiënter en goedkoper te produceren.

Meer informatie
Ultimaker S5

Dit vlaggenschip uit het Ultimaker-gamma biedt betrouwbare dubbele extrusie op grotere schaal. Maak functionele prototypes, productietools en sterke eindgebruiksonderdelen en gebruik geavanceerde polymeren en composietmaterialen. Met reeds aanwezige,  geteste en vooraf gedefinieerde afdrukinstellingen. De Ultimaker S5 beschikt ook over geavanceerde actieve leveling, filamentsensoren en een intuïtief touchscreen om uw 3D-afdrukervaring eenvoudiger en gemakkelijker te maken.

Bekijk de Ultimaker S5 >>
S5 Pro Bundle

De professionele bedrijfsoplossing! Optimaliseer uw 3D-printworkflow op kantoor met geautomatiseerde materiaalverwerking, luchtfiltratie en vochtregeling van het filament. De bundel bestaat uit:

 • Ultimaker S5
 • Ultimaker S5 Air Manager
 • Ultimaker S5 Material Station
Ontdek de Pro Bundle >>
Ultimaker S3

De Ultimaker S3 is de nieuwe en verbeterde versie van de Ultimaker 3 en het kleinere broertje van de S5. De nozzle wordt automatisch geleveld en de printer maakt gebruik van touch-interface en software-integratie. De S3 is uitermate geschikt voor gebruik op kantoor of thuis. Met deze printer kun je door onder andere de dual extrusion, perfect geprinte objecten creëren. De S3 is geschikt voor ruim 10 soorten filamenten, waaronder PLA, ABS, CPE en PVA.

Bekijk de Ultimaker S3 >>
Ultimaker 2+ Connect

De Ultimaker 2+ Connect is de opvolger van de jarenlang meest verkochte Ultimaker 2+. Dit is een betaalbare en gebruiksvriendelijke printer. De nozzle is makkelijk te verwisselen en de printer heeft een open systeem voor filamenten, waardoor het filament simpel te vervangen is. met welk merk filament dan ook van 2.85mm.

Met de netwerkconnectiviteit en het nieuwe display is hij moderner dan zijn voorganger, maar met dezelfde betrouwbaarheid en degelijkheid, die de Ultimaker 2 zo’n goed werkpaard maakten.

Tevens is er voor de Ultimaker 2 Connect een optionele airmanager beschikbaar met filter, waarmee deze printer bijvoorbeeld bij uitstek geschikt is voor gebruik binnen een klaslokaal.

Bekijk de Ultimaker 2+ Connect >>
Ultimaker Filamenten

Laat uw toepassingen voldoen aan de eisen van deze wereld door te printen met geavanceerde polymeren en composieten.
Sterk, flexibel, chemisch bestendig, vlamvertragend en nog veel meer. De Ultimaker Marketplace heeft de materiaaleigenschappen die u nodig hebt!

Geoptimaliseerde Ultimaker Cura-profielen bieden de beste printinstellingen per materiaal en met het open source filamentensysteem
kunt u bovendien ook nog experimenteren met allerlei externe materialen.

NYLON

Buigzaam, sterk en corrosiebestendig

ABS

Slijtvast en nagenoeg onbreekbaar

CPE+

Slijtvast en hittebestendig

PC

Sterk, slijtvast en hittebestendig

TOUGH PLA

De sterkte van ABS gecombineerd met het gebruiksgemak van PLA

TPU 95A

Semi-buigzaam en scheur- en waterbestendig

PETG

Makkelijk te printen, goede mechanische en thermische eigenschappen

PP

Niet gevoelig voor materiaal-moeheid + chemisch bestendig

PLA

Veilig, snel en gemakkelijk printen

PVA

In water oplosbare support

BREAKAWAY

Gemakkelijk verwijderbare support

CPE

Chemisch bestendig en slijtvast

CLEANING

Snel en gemakkelijk nozzle en heatend reinigen

Ultimaker 3D Solutions Video’s
Algemene Vragen
Hoe selecteert Ultimaker resellers?

Alle zakenpartners en distributeurs van Ultimaker worden zorgvuldig geselecteerd om elke klant het hoogste niveau van klantenservice te bieden, ongeacht waar ze zich bevinden.

Ultimaker werkt alleen met betrouwbare bedrijven die:

 • Dezelfde visie delen. Ultimaker is ervan overtuigd dat iedereen moet kunnen genieten van de ervaring van het maken. 3D-printen moet voor iedereen toegankelijk zijn en dit komt tot uiting in de open-sourceprincipes en community-geïnspireerde samenwerkingen.
 • Gespecialiseerd zijn. De wederverkopers van Ultimaker combineren hun diepgaande kennis van de industrie en brede technische expertise om u gekwalificeerde, tijdige technische ondersteuning te bieden en u te helpen bij het oplossen van problemen van elke complexiteit. Bovendien investeren ze regelmatig in gespecialiseerde opleidingen voor de partners van Ultimaker om ervoor te zorgen dat hun klanten de best mogelijke ondersteuning krijgen.
 • Toegewijd zijn. Resellers van Ultimaker zijn er altijd om u te helpen met alle 3D-printergerelateerde vragen voor, tijdens en nadat u met Ultimaker-producten bent gaan werken.
 • Samenwerken. Ultimaker is altijd op zoek naar nieuwe manieren om hun producten, website en diensten te verbeteren en stellen alle feedback van klanten die onze partners geven zeer op prijs.

De resellers en Ultimaker werken altijd samen om een ​​uitzonderlijke gebruikerservaring en innovatie te bieden.

Hoe denkt Ultimaker over producten van derden?

Over het algemeen neemt Ultimaker een positief standpunt in over producten van derden. Terwijl Ultimaker fors investeert in het bieden van een perfecte workflow voor de eindgebruikers, houden ze altijd in gedachten dat het Ultimaker-platform derde partijen in staat moet stellen om waarde toe te voegen en niches te bereiken met specifieke behoeften waar Ultimaker, als generieke oplossing, niet aan kan voldoen.

Terwijl ze bij Ultimaker continu focussen op het leveren van de best mogelijke resultaten met de eigen workflow-componenten zoals Ultimaker Cura, Ultimaker Materials en clouddiensten, bouwen ze een open platform. Als u producten van derden gebruikt in combinatie met uw Ultimaker, kunnen zij de goede werking van de Ultimaker-printer niet garanderen.

Wat gebeurt er met de garantie?

Het gebruik van producten van derden als zodanig verandert niets aan de rechten die aan de Ultimaker-garantie worden ontleend. Schade veroorzaakt door producten van derden wordt niet gerepareerd onder de Ultimaker-garantie. Het is aan te raden aan om Ultimaker-materialen te gebruiken voor een goede gebruikerservaring.

Opmerking

Lees het Ultimaker-garantiebeleid van uw printer voor meer informatie.

Hoe kan ik mijn Ultimaker op het netwerk aansluiten?

De Ultimaker S5, Ultimaker S3 en Ultimaker 3 kunnen verbinding maken met een lokaal netwerk via Wi-Fi of Ethernet. U wordt gevraagd om verbinding te maken met een netwerk tijdens de welkomstconfiguratie van uw printer. Het netwerkmenu op uw printer toont het huidige netwerkverbindingstype en IP. U kunt het netwerkmenu bekijken door te navigeren naar:

 1. Preferences -> Network – Ultimaker S5 / Ultimaker S3
 2. System -> Network – Ultimaker 3

Wi-Fi-installatie

Om uw printer met een draadloos netwerk te verbinden, heeft u een computer of smartphone nodig. Start de Wi-Fi-installatie en volg de stappen op het touchscreen:

 1. Wacht tot uw printer een Wi-Fi-hotspot heeft gemaakt. Dit kan even duren
 2. Gebruik een computer of smartphone om verbinding te maken met de printer. De naam van het Wi-Fi-netwerk wordt weergegeven op het touchscreen van de Ultimaker S5
 3. Er verschijnt een pop-up op het display van uw computer of smartphone. Volg de stappen om de printer te verbinden met uw lokale Wi-Fi-netwerk. De pop-up verdwijnt wanneer u deze stappen heeft doorlopen
 4. Wacht tot de wifi-installatie is voltooid. Uw printer haalt automatisch een IP-adres op.

Tip

Verschijnt de pop-up niet, open dan een browser en ga naar een website die uw browser nog niet kent. In sommige netwerkomgevingen kan de printer problemen ondervinden bij het draadloos verbinden. Herhaal in dat geval de Wi-Fi-installatie vanaf een andere computer of smartphone.

Maak verbinding via Ethernet

U kunt een bekabelde netwerkverbinding tot stand brengen nadat u de welkomstconfiguratie hebt voltooid door de volgende stappen uit te voeren:

 1. Sluit het ene uiteinde van een Ethernet-kabel aan op de Ethernet-poort aan de achterkant van de printer
 2. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op een netwerkbron (router, modem of switch)
 3. Schakel Ethernet in het netwerkmenu van het touchscreen van uw printer in

De printer ontvangt automatisch een IP-adres van uw lokale netwerk.

Tip

Als u netwerkproblemen ondervindt, lees dan hier de Ultimaker gids voor probleemoplossing.
Go to Top