Ultimaker S3

Vanaf: 4,779.50

De Ultimaker S3 is de nieuwste nieuw uitgebrachte Ultimaker-printer. De UM S3 kan worden beschouwd als een opvolger van de UM 3, maar ook als een iets kleinere versie van de S5. Het grootste verschil met de voorganger, de UM 3, is dat deze 3D-printer de nieuwste functies en innovaties van de S5 heeft, met het bouwvolume van een UM3 en ook een prijs die dichter bij de originele Ultimaker 3 ligt.

Een waardevolle toevoeging aan Ultimaker’s S-lijn, die hiermee voor een leuke prijs al toegankelijk wordt.
Daarbij krijg je wel meteen dubbele filament doorvoersensoren, dual extrusion en actieve calibratie en natuurlijk de betrouwbaarheid van een ultimaker. Echt een goed middenmodel dus en een aanrader voor iedereen die èn de zo voor Ultimaker kenmerkende betrouwbaarheid èn de laatste innovaties zoekt!

De Ultimaker S3  is de meest toegankelijke toevoeging in haar  huidige reeks 3D-printers. Met de S3 wordt voorganger UM 3 overtroffen, door een aantal hoogwaardige functies die worden overgebracht van vlaggenschip S5 en biedt een professionele desktop 3D-printervaring die, op basis van onze ervaringen met de S5, klaar is voor snelle prototyping, tooling en productie.

A-merk: Ultimaker
Netwerk connectiviteit
Nozzle lifting systeem
Vlot verwisselbare printcores
Automatische heatbed calibratie


Voordeliger dan een S5
Automatische filamentherkenning
Op afstand bedienbaar, inclusief camera
Dual extruder voor gebruik van 2 materialen in 1 print


Beperkter bouwvolume dan de S5 (bouwvolume S3: 230 x 190 x 200 mm)
Indien eindproduct nodig, dan nabewerken: alle FDM printers printen zichtbare lagen


Jazeker, wanneer u hier op de sample aanvraag button klikt, kunt u ieder gewenst bestand uploaden om te laten printen op deze printer.


Jazeker, wij runnen een Ultimaker printfarm, waar dagelijks opdrachten voor klanten worden uitgevoerd op deze machines. U bent altijd welkom om eens een kijkje in de keuken te nemen bij onze specialisten. Een afspraak hiertoe is zo gemaakt via sales@meer3d.nl of via +31 85 0290 595.


Levertijd 2 a 3 werkdagen     Pallet Zending

Onsite installatie & training op maat (1/2 dag)

Beschikbaar op afspraak

Ultimaker Service Contract 1 jaar

Beschikbaar

Ultimaker Swap Contract 1 jaar

Beschikbaar

Beschikbaar met levertijd

ONTVANG OFFERTE
OF
LEASE OFFERTE

beste ultimaker reseller 2020 meer3d

sample print aanvragen
Aanvullende informatie
Beschrijving

DUBBELE EXTRUSIE MET PRINTCORES

Misschien is het belangrijkste kenmerk van recente Ultimaker-machines hun vermogen om twee materialen in dezelfde opdracht af te drukken. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van Ultimaker’s eigen printkernen – een veelvoud aan drop-in hot-ends op maat van specifieke materialen en hun printeigenschappen.

Deze printkernen klikken op hun plaats met een druk op de knop, waardoor de S5 en de S3, moeiteloos eenvoudig te onderhouden en configureren zijn voor een verscheidenheid aan printtaken.

Met de meegeleverde Ultimaker’s AA- en BB-printcores, moet de S3 uw standaardmateriaal zoals PLA en ABS probleemloos kunnen verwerken, plus oplosbare ondersteuningsmaterialen voor lastig te printen en anderszins precaire printopdrachten.

Een slijtvaste printkern – CC Red 0.6 – is ook verkrijgbaar als afzonderlijke aankoop, waardoor de S3 in staat is om betrouwbaar koolstof- en glascomposieten te printen.

Hoewel de twee printkernen een printkop delen, is er op het printbedniveau slechts één spuitmond actief. Tussen materiaalveranderingen trekt de printkop zich terug in een parkeerpositie om mechanisch een schakelaar om te zetten, die de printkernen naar behoefte laat zakken of omhoog brengt.

Over het algemeen is het print-kernconcept slim en goed uitgevoerd. Een onbezonnen voordeel van het systeem is dat Ultimaker vrijwel geen verspilling door materiaalreiniging heeft tijdens het afdrukken. Er is geen strikte noodzaak voor een spoeltoren bij het afdrukken van dubbele afdrukken.

AUTOMATISCH BEDNIVEAU

De basis van het bouwvolume van de S3 is een verwarmd bed met daarop een verwijderbare glasplaat van 230 x 190 mm. In combinatie met een Z-as slag van 200 mm geeft dit de S3 een niet onaanzienlijk bouwvolume van 230 x 190 x 200 mm, dat wat kleiner is dan de 330 x 240 x 300 mm van de S5.
dat is dan ook meteen het allergrootste verschil tussen deze 2 ultimakers.

Bednivellering in de S3 wordt afgehandeld door wat Ultimaker Active Bed Leveling noemt. Na de eerste kalibratie om de gewenste nozzlehoogte in te stellen, tast de printkop van de S3 vóór elke afdruk een raster over de bouwplaat af, detecteert de afstand tot het bed en compenseert automatisch eventuele variaties in het  printgebied.

SEMI GESLOTEN PRINTKAMER

Net als de S5 ervoor, heeft de Ultimaker S3 een gedeeltelijk gesloten printkamer, met een glazen deur die de voorkant van de machine beschermt. Theoretisch draagt dit bij aan een stabielere atmosfeer in het printgebied en is het beter voor materialen die bijzonder gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen tijdens het printen. Ultimaker heeft zeker veel voorraad in zijn materiaalprofielen en afdrukinstellingen, dus het is zeker dat het ontwerp van de behuizing precies is , zoals ze het wil hebben.

GROTE TOUCHSCREEN INTERFACE

De voorkant van de Ultimaker S3 is versierd met een 4,7-inch kleuren touchscreen-interface die de gebruiker toegang geeft tot de printerconfiguratie (geladen printkernen en materialen), onderhoud en  waarlangs men afdrukken direct in de wachtrij kan plaatsen vanaf een USB-pendrive.

CONNECTIVITEIT

Sinds de lancering van de Ultimaker 3 profiteren alle nieuwere 3D-printers van Ultimaker van een grote mate van connectiviteit via de Cura Connect-portal. In wezen kan elke Ultimaker 3D-printer (vanaf de Ultimaker 3 en hoger) dienen als een netwerkhost, waarbij elke compatibele printer op het lokale netwerk wordt aangesloten en afdruktaken worden gepingt op machines die de juiste afdrukkernen en materialen hebben die voor de taak benodigd zijn.

Een extra laag hier bovenop is de mogelijkheid van de Cura-slicingsoftware voor printerbewaking. De S3 kan via uw WiFi-netwerk verbinding maken met Cura, waardoor het draadloos verzenden van afdruktaken, het op afstand bekijken van de lopende afdruk met behulp van een ingebouwde camera en afdrukwachtrijbeheer mogelijk is.

Al met al positioneert het de S3, net als de S5, als een zeer geavanceerde 3d printer, waar makkelijk, professioneel mee is te werken.

CAD-INTEGRATIE

Naast de bovenstaande connectiviteitsopties profiteert de S3 ook van directe CAD / CAM-integratie met SolidWorks, Siemens NX en Autodesk Inventor dankzij plug-ins die beschikbaar zijn op de Cura Marketplace.

MATERIAAL SENSORS

Minder opwindend dan de connectiviteit, maar zeker zo nuttig zijn de  filament-flow-sensoren die langs het extrusiepad zijn geplaatst. Deze dienen om een misprint te voporkomen, doordat de machine geen materiaal meer heeft, of een verstopping vertoont. Een dergelijk signaal laat de afdruk te pauzeren en waarschuwt de gebruiker dat er actie moet worden ondernomen.

MATERIAAL COMPATABILITEIT

Standaard is de Ultimaker S3 compatibel met een groot aantal filamenten, zowel van derden als van het eigen merk van Ultimaker. Dit laatste biedt een voordeel omdat de spoelen NFC-chips bevatten waarmee ze automatisch de juiste instellingen doorgeven aanb de printer, bij het laden van het filamenten. Een eenvoudige en zeer geïntegreerde manier om fouten te voorkomen.

Als alternatief zou het selecteren van materialen van derden bijna net zo eenvoudig moeten zijn, waarbij Ultimaker’s Material Alliance-programma een handvol chemische bedrijven en filamentproducenten kent die lab-geteste profielen voor hun materialen beschikbaar maken om te downloaden op de Cura Marketplace. Typisch voor technische materialen die wenselijke eigenschappen bieden, versterken deze gebruiksklare profielen de positionering van de S3 als een toegankelijke optie.

Wat de mechanische kant van de zaak betreft, profiteert de S3 van zwaardere filamenttoevoertandwielen dan de Ultimaker 3. Deze zware tandwielen kunnen omgaan met het gebruik van schurende koolstof- en glascomposietmaterialen.

Extra informatie

Additional Information

Gewicht 14.40 kg
Afmetingen 64 x 49 x 39 cm
Merk

Ultimaker

Afgesloten kamer

Nee

Bouw volume

230 x 190 x 200 mm

Dual extrusion

Ja

Filament diameter

2.85mm

Geassembleerd

Ja

Kalibratie

Automatisch

Max extruder temp.

280°C

Stand alone printen SD

Nee

Stand alone printen USB

Ja

Wifi

Ja

Toepassingsgebied

, , , , , ,

Verbruiks materiaal

Universeel filament

Verwarmd printbed

Ja

Inhoud doos

Inhoud doos

 • Glass build plate
 • Spool holder with material guide
 • Power cable
 • Ethernet cable
 • USB stick
 • Print Cores
 • XY Calibration sheet
 • Calibration card
 • Materials
 • Glue Stick
 • Oil
 • Grease
 • Hex Screwdriver 2mm
Specificaties

Specificaties

Printtechnologie: Fused Filament Fabrication (FFF)
Maximaal bouwvolume: 230 x 190 x 200mm
Afmetingen van de 3D printer: 394 x 489 x 637mm
Gewicht: 14.4kg
Voorgemonteerd?: Ja
Nozzle diameter: Print cores 0.25 – 0.4 – 0.6 – 0.8 mogelijk
Nozzle temperatuur: 180°C – 280°C
Filament diameter: 2.85mm
Laagresolutie: 0.25 mm: 150 – 60 micron / 0.4 mm: 200 – 20 micron / 0.6 mm: 300 – 20 micron / 0.8 mm: 600 – 20 micron
Printsnelheid: < 24 mm3/s
Positioneringsprecisie van de assen: 6.9, 6.9, 2.5 micron
Kalibratie: Advanced Active Leveling
Printbare materialen: Optimized for: PLA, Tough PLA, Nylon, ABS, CPE, CPE+, PC, TPU 95A, PP, PVA, Breakaway. Also supports third-party materials
Verwarmd printbed: 20 – 140 °C
Stand alone printen via SD?: Neen
Stand alone printen via USB?: Ja
Stand alone printen via WiFi: Ja
LCD Scherm: Color touchscreen
Software: Ultimaker Cura, Ultimaker Connect, Ultimaker Cloud
Bestandsformaat: Ultimaker Cura: STL, OBJ, X3D, 3MF, BMP, GIF, JPG, PNG / Printable formats: G, GCODE, GCODE.gz, UPF
Ondersteunende OS: MacOS, Windows, and Linux
Open / Closed Source?: Open
Videos
Beoordelingen (1)

1 beoordeling voor Ultimaker S3

 1. A. Buijs

  Wij wilden voor onze maquettes een professionele printer die met supportmaterialen en soms ook 2 kleuren kon printen.
  De S3 doet dit tot zover prima.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handige Ultimaker links

Andere suggesties…

 • Ultimaker S5 Pro Bundle

  Vanaf: 11,313.50
  In winkelmand Details
 • Ultimaker S5

  Vanaf: 7,683.50
  In winkelmand Details
Ultimaker Filamenten

Laat uw toepassingen voldoen aan de eisen van deze wereld door te printen met geavanceerde polymeren en composieten.
Sterk, flexibel, chemisch bestendig, vlamvertragend en nog veel meer. De Ultimaker Marketplace heeft de materiaaleigenschappen die u nodig hebt!

Geoptimaliseerde Ultimaker Cura-profielen bieden de beste printinstellingen per materiaal en met het open source filamentensysteem
kunt u bovendien ook nog experimenteren met allerlei externe materialen.

NYLON

Buigzaam, sterk en corrosiebestendig

ABS

Slijtvast en nagenoeg onbreekbaar

CPE+

Slijtvast en hittebestendig

PC

Sterk, slijtvast en hittebestendig

TOUGH PLA

De sterkte van ABS gecombineerd met het gebruiksgemak van PLA

TPU 95A

Semi-buigzaam en scheur- en waterbestendig

PETG

Makkelijk te printen, goede mechanische en thermische eigenschappen

PP

Niet gevoelig voor materiaal-moeheid + chemisch bestendig

PLA

Veilig, snel en gemakkelijk printen

PVA

In water oplosbare support

BREAKAWAY

Gemakkelijk verwijderbare support

CPE

Chemisch bestendig en slijtvast

CLEANING

Snel en gemakkelijk nozzle en heatend reinigen

Ultimaker 3D Solutions Video’s