Cursus 3D printen op maat

Home/Builder, Diensten, Formlabs, Ultimaker/Cursus 3D printen op maat
Cursus 3D printen op maat

Cursus 3D printen op maat

665.50

Binnen de cursus 3D printen op maat zorgen wij met onze 3D expert ervoor dat u snel, slim met uw aangekochte 3D printer om kunt gaan. Er komen meerdere resolutie instellingen van uw CAD programma aan bod. Veelvoorkomende fouten bij het exporteren van de CAD file naar een .STL file worden in de 3D print training behandeld. Onze expert legt uit waar op gelet moet worden bij het slicen en draagt direct optimalisaties aan voor uw aangeleverde CAD bestanden. De training is toegankelijk voor maximaal 5 personen.

Een vliegende start
Verzorgd door 3D print experts

665.50

Beschikbaar op afspraak

Beschrijving

Beschrijving

Er zijn meerdere stappen nodig om uw idee te realiseren op uw 3D printer. Deze cursus 3D printen behandelt al deze stappen.

Van CAD file naar de 3D printer

Het begin van een 3D print is vaak de export van het CAD model naar een .STL file. In deze cursus behandelen we hoe we bij uw CAD programma de juiste STL export krijgen. Hiermee maakt u een vliegende start voor het implementeren van 3D printen binnen uw bedrijf.  Per CAD programma werkt deze omzetting anders. Alle CAD programma’s zijn in staat een export te maken naar .STL. De bekendste CAD programma’s zijn Solidworks, Fusion360, Autodesk Inventor, Catia, en Google Sketch-up.. Een aantal factoren zijn van belang. Ten eerste moet de export resolutie kloppend zijn. Een te lage resolutie zorgt ervoor dat het CAD programma een mesh genereerd met grove vlakken. Dit is zichtbaar in de 3D print. Vooral bij ronde vormen en gaten is het gevolg van een lage resolutie goed te zien. Een te hoge resolutie zorgt voor een groot format file. Dit zorgt voor bestanden die moeilijk te delen zijn met bijvoorbeeld collega’s en het zorgt ervoor dat het slicen van de STL file langzaam gaat. Ten tweede is het belangrijk om goed te definiëren welke componenten geëxporteerd worden. Vaak is er de keuze tussen het mergen van alle losse componenten binnen een assembly.

Slicen met 3D print software

Als de STL file gegenereerd is kan deze ingeladen worden in de 3d printer software. De meest gebruikte software is Cura. Dit is een open source software dat ontwikkeld is door Ultimaker. Andere populaire programma’s zijn Simplify3D en Slic3r. Afhankelijk van uw bedrijf en gekozen printer kunnen wij een programma aanbevelen en implementeren in uw persoonlijke cursus 3D printing. Bij het slicen worden meerdere parameters gedefinieerd, zoals de oriëntatie, schaal en hoeveelheid van het te 3D printen object. Binnen de training behandelen we het effect van de belangrijkste settings zoals laaghoogte, wanddikte, top/bottom thickness, infill percentage, support opties en platform adhesion settings. Het juist instellen van deze waardes is geen detail binnen het implementeren van 3D printen. Een 2x zo kleine laaghoogte leidt bijvoorbeeld tot een 2x zo lange printtijd. Slimme instellingen kunnen veel capaciteit opleveren en daarmee direct geld besparen.

Ontwerpregels voor 3d printen

3D printen biedt ongekende mogelijkheden, maar het komt ook met haar eigen beperkingen. Een goede kennis van de beperkingen zorgt voor optimaal resultaat. Deze kennis heeft al directe gevolgen bij het ontwerpproces. Onze 3D print expert gaat in op de mogelijkheden om CAD files met een paar eenvoudige stappen beter printbaar te maken. Als voorbeeld wordt de keuze om een onderdeel te splitsen in 2 kleinere parts behandeld.  Dit alles om ervoor te zorgen dat de kwaliteit en efficientie van uw 3D printer zo hoog mogelijk blijft.

Voorwaarden en locatie van het afnemen van de 3D print training

Om de kwaliteit van deze training te kunnen garanderen kan deze alleen afgenomen worden in combinatie met de aankoop van minimaal 1 3D printer. De cursus 3D printen kan gecombineerd worden met onze installatie service en is toegankelijk voor maximaal 5 deelnemers. Ter voorbereiding van de cursus vragen wij u om indien mogelijk enkele bestaande CAD files aan te leveren. Hiermee personaliseren wij de 3D printer cursus. Aanvullende wensen nemen we graag mee. Vermeld deze in uw opmerking bij het bestellen.

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cursus 3D printen op maat” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go to Top