Ultimaker Printcore CC Red

361.79

De Printcore CC Red 0.6 is een printcore die speciaal ontwikkeld is om te printen met composietmateriaal op de Ultimaker S5. Onder composietmaterialen vallen carbon, glasvezel en kevlar. U kunt de huidige printcores, de AA en de BB, vervangen door de Printcore CC Red 0.6 De printcore CC Red 0.6 is alleen te gebruiken op de Ultimaker S5 en wordt niet ondersteund door andere versies van Ultimaker.

Vertrouwd 3d printer kopen

361.79

361.79

Beschrijving

Geschikt voor de Ultimaker S5

De Ultimaker 3 gebruikt AA- en BB-printcores, daarom is het niet aan te raden om de Printcore CC Red 0.6 daarop te gebruiken. De feeder van de Ultimaker 3 is niet geoptimaliseerd voor het werken met compositiematerialen, waar de Printcore CC Red 0.6 geschikt voor is. De tanden van het gekartelde wiel in de feeder van de Ultimaker 3 kunnen afslijten en onbetrouwbare materiaalstromen en onderextrusie veroorzaken. Het tandwiel van de Ultimaker S5 is gemaakt van sterker materiaal, waardoor deze niet zal afslijt bij het printen van compositiematerialen.

Als u toch probeert de Printcore CC Red 0.6 in de Ultimaker 3 te laden, dan krijgt u een foutmelding om u te infomeren over de risico’s. Als u hiermee toch door wilt gaan, dan moet u er rekening mee houden dat het op uw eigen risico is en niet officieel wordt ondersteund door Ultimaker.

Composietmaterialen

De Printcore CC Red 0.6 is speciaal ontworpen voor het gebruik van composietmaterialen en wordt daarom niet ondersteund door o.a. Ultimaker’s eigen materialen. Daarom is de printcore enkel geschikt voor composietmaterialen. De printcores AA en BB (de standaard printcores) zijn wel geschikt voor standaard materiaal. Het is niet aan te raden om AA- en BB printcores te gebruiken om te printen met composietmateriaal, dit omdat de nozzles hiervan kunnen slijten aangezien het extremer materiaal is.

Onderhoud van de Printcore

Het is belangrijk dat de Printcore CC Red 0.6 goed onderhouden wordt, zodat het in optimale conditie blijft. Het onderhoudt van de Printcore CC Red 0.6 is iets anders dan voor de standaard printcores (AA en BB). Het is aan te raden om dit onderhoud één keer per maand uit te voeren of als de nozzle verstopt is.

Gebruik het schoonmaakfilament van Ultimaker om de Printcore CC Red 0.6 van de Ultimaker S5 te reinigen of te ontstoppen. Volg de printcore cleaning instructies in het menu op de Ultimaker S5. Volg deze procedure.

Schoonmaken van de nozzle

Het kan wel eens voorkomen dat de Printcore CC Red 0.6 verstopt raakt of dat er materiaal vast blijft zitten aan de buitenkant tijdens het gebruik. Dit hoeft de printer niet te beschadigen. Probeer wel zo veel mogelijk de nozzle schoon te houden voor de beste printresultaten. Aangezien composietmateriaal toch wat extremer is dan normaal filament, moet de nozzle wat vaker gereinigd worden. Dit moet gedaan worden vóór elke print. Volg hieronder de stappen om het materiaal van de nozzle te verwijderen:

  1. Ga naar het configuratiescherm op de Ultimaker S5. Selecteer de printcore. Klik vervolgens op het pictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Set Temperature.
  2. Gebruik de bedieningselementen om de doeltemperatuur in te stellen op 150 °C.
  3. Wacht tot het materiaal aan de buitenkant zacht wordt. Als de nozzles heet zijn, verwijdert u het materiaal voorzichtig met staal- of koperwol, of met een doek.
Extra informatie

Additional Information

Geschikt voor

Ultimaker 3, Ultimaker 3 Extended, Ultimaker S3, Ultimaker S5

Merk

Ultimaker

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ultimaker Printcore CC Red” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *