Toon incl. BTWToon excl. BTW

3D-prints verven

Voordat je gaat verven is het belangrijk dat, zodra je het 3D-object geprint hebt, het eerst schoonmaakt, ontdoet van de steunen, schuurt en eventueel primed. Na het schuren en/of primen van het 3D-geprinte object, kun je het gaan verven. Een ideale manier om een print te verven, is door een verfspray te gebruiken. Als je er eenmaal handigheid in hebt, dan is het ook vrij snel om te doen. Je kunt natuurlijk ook een kwast gebruiken, maar dat is wat moeilijk en duurt langer.

Met een kwast is het wel makkelijker om kleine details aan te brengen, waar spuiten met name makkelijker is voor grotere oppervlakten, die in 1 of enkele kleuren gespoten moeten worden.

Proces
De beste werkwijze is dunne lagen over elkaar aanbrengen. Hierdoor kun je de lagen die eronder zitten ook zien en dit geeft een mooi effect. Je kunt dit creëren door de spuitbus dicht bij het object te houden, korte spuiten te maken en regelmatig te draaien. Als je te veel op één plek tegelijk sprayt, dan kan het gaan druppelen of opeenstapelen. Je kunt ook tijdens het verven nog wat polijsten, zodat de print egaal geschilderd wordt. Dit kan gedaan worden met een nagelvijl.

Als grondverf kun je een neutrale kleur kiezen. Welke kleur het beste is om te gebruiken hangt af van welke kleur of kleuren je object wordt. Wit is natuurlijk handig voor lichte kleuren en zwart voor donkere.

Kleuren
Als je verschillende kleuren wilt gebruiken, dan kun je per kleur bekijken of het er overheen kan, of dat je delen afplakt. Zorg wel dat de tape dan niet te lang op de print blijft zitten, anders komt het er niet of moeilijk vanaf. Haal het er ook niet te snel af, anders kun je de verf meetrekken. Goed ervoor zorgen dat de verf droog is.

Na het verven moet je het object ongeveer een week laten drogen tot het optimaal is uitgehard en klaar is als gebruiksvoorwerp. Het liefst zo min mogelijk aanraken. Als je het moet verplaatsen, pak het dan alleen op met handschoenen. Vaak uis het wel eerder stofdroog en kan het ook eerder al geschuurd worden voor een volgende verflaag.

Professioneel laten spuiten
Verf je liever niet zelf, kun je het natuurlijk ook laten uitbesteden. Meer3D heeft diverse diensten op het gebied van nabewerking, van schuren en sandblasten, tot epoxyhars, primer, verven en coaten.
Vraag nu ook een scherpe offerte aan voor jouw project via sales@meer3d.nl

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

cart_shift_nav

De waardering van meer3d.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 45 reviews.