Builder Extreme 1500 PRO

30,243.95

3D printen in groot volume is nog nooit zo toegankelijke geweest. De Builder 1500 Pro is een extreem betrouwbare machine geproduceerd in Nederland.
Het printvolume van deze grote FDM 3D printer is 1100 x 500 x 820 mm (XYZ).
Meerdere hoogwaardige accessoires zorgen voor een stabiel 3D print proces. De machine is voorzien van filament detectie en een UPS-systeem; welke ervoor zorgt dat de 3D print hervat kan worden na een stroom storing. De gebruiksvriendelijkheid is hoog door het 7-inch touchdisplay. Veiligheid is gegarandeerd door het electronische deurvergrendelingssysteem en het optionele BOFA-luchtfilter.
Samenvattend is dit een gebruiksvriendelijke, professionele en toch betaalbare grote 3D-printer.

De Builder Extreme 1500 Pro komt standaard met de slicer software van Simplify3D. Printprofielen zijn optimaal geconfigureerd voor nozzle diameters van 0.4mm, 0.8mm en 1.2mm.

In Nederland geproduceerd
Netwerk connectiviteit
Dual Feed Extruder
UPS power systeem
Automatische heatbed calibratie Servicecontract mogelijk

 

TRY BEFORE YOU BUY : 3d print laten maken op deze 3d printer »

30,243.95

Beschikbaar met levertijd

Beschrijving

Builder Extreme 1500 PRO

De Builder Extreme 1500 PRO is een grote FDM 3D printer. Ten opzichte van de ander Builder 3D printers heeft deze machine een relatief groot printbed. Dit maakt het specifiek geschikt voor grote FDM 3D prints met een relatief kleine hoogte.

Welke voordelen haalt u uit een grote FDM 3D printer?

Een groot formaat 3D printer kan op verschillende manieren tot extra winsten leiden. Ten eerste kan een grote FDM 3D printer als de Builder Extreme 1500 ingezet worden om uw bedrijfsprocessen te verbeteren, wat moet leiden tot kostenbesparing. Uw huidige productie kan bijvoorbeeld goedkoper door dure gefreesde onderdelen te vervangen voor een 3D geprint alternatief. Het stilvallen van een productielijn is bijzonder kostbaar. Uw kan kosten besparen door het risico op capaciteitverlies te verlagen. Dit kan door te werken met minder leveranciers in een overzichtelijke supply chain. Een grote FDM 3D printer draagt daar mogelijk aan bij. Naast optimalisatie van bedrijfsprocessen zijn er ook andere voordelen te behalen. Zo is er een reeële mogelijkheid dat de waarde van uw product omhoog gaat door personalisatie van uw product. De grote FDM printer faciliteert deze waardeverhoging.

Het belang van een stabiel 3Dprint proces

Betrouwbaarheid van machines is belangrijk om een voorspelbare output te genereren. Bij een 3D print van 6 uren is het vervelend als deze mislukt en u deze opnieuw moet produceren. Bij een 3Dprint van 4 dagen is het niet alleen vervelend. Als een print na 4 dagen mislukt kost dit veel geld aan materialen en mist u uw deadlines met alle gevolgen van dien. Bij Meer3D hebben we meerdere 3D printers aan testen onderworpen en Builder scoort in de categorie grote 3D printers uitstekend op betrouwbaarheid. Dit komt door het slimme ontwerp van onder andere de eigen ontwikkeld extruder, maar ook door het kwaliteitsmanagement systeem dat Builder in de fabriek hanteert. Deze valt onder de ISO 9001 standaard.

Specificaties van deze grote FDM 3D printer

  • On board Camera – Monitor voortgang overal: Met de on board camera kunt u altijd en overal de voortgang van uw 3D print monitoren. U kunt het beeld bekijken vanaf uw PC, maar ook vanaf uw mobiele apparaat.
  • Builder Filament Detectie – Automatische stop: De builder extreme 1500 PRO is voorzien van een filament detectie systeem. Dit houdt in dat de machine automatisch stopt als het filament op is. U kunt vervolgens een filament wissel doorvoeren waardoor de print moeiteloos hervat kan worden.
  • 7 inch touchscreen – eenvoudig en gebruiksvriendelijk: Doormiddel van het grote touchscreen heeft u eenvoudige controle over de Builder Extreme 1500 PRO. De nozzle- en het bedtemperatuur zijn real time aan te passen. Verder kunt u onder andere de filament wissel activeren en de verlichting kleuren aanpassen.
  • Builder Dual-Feed extruder - Stabiel en Snel: De direct drive extruder is uniek en door Builder zelf ontwikkeld. De belangrijkste eisen bij het realisteren van deze extruder waren printsnelheid en betrouwbaarheid. Met de Dual-Feed extruder kunnen 2 filamenten tegelijk doorgevoerd worden. Dit kan gebruikt worden om extra snel te printen, of om tweekleurige objecten te realiseren. De nozzle is gemakkelijk te vervangen of te verwisselen voor een andere diameter. Dit is nuttig om de printresolutie ten opzichte van de printtijd te optimaliseren.

Flexibele implementatie met Lease- en Onderhoudscontracten

Wij begrijpen dat u flexibel wilt ondernemen. Met onze lease oplossingen kunt u uitbreiden in uw productiecapaciteit zonder grote investeringen. Om 100% garantie te hebben op uw productiecapaciteit bieden wij voor deze grote FDM 3D printer een passend onderhoudscontract. Hierbij krijgt u onder andere periodiek onderhoud aan uw machine, en heeft u de mogelijkheid tot een wissel machine indien we uw machine niet snel genoeg uit een storing kunnen krijgen.

Neem de eerste stap en verifieer uw uitdaging

Wij stellen onze jarenlange ervaring graag ter beschikking om uw businescase te valideren. Dit doen we door het maken van een sample print. U kunt snel en gemakkelijk een sample ontvangen door uw CAD files hier met ons te delen. Bij het uploaden zullen we u vragen om een aantal specificaties zoals toepassing van het object en uiteindelijke productiegrootte. We denken gelijk met u mee. Na het uploaden ontvangt u binnen enkele dagen een offerte voor de sample print. Het testobject kunt u gebruiken om uw toepassing te valideren. Voor bedrijven waarin meerdere stakeholders zijn die de voor- en nadelen van 3D printen goed op een rijtje willen krijgen bieden wij een strategisch consult aan. In één sessie kunt u grote inzichten krijgen in de veranderingen die een grote 3D printer teweeg kan brengen.

Extra informatie

Additional Information

Gewicht 225 kg
Afmetingen 165 x 85 x 180 cm
Print techniek

FDM

Bouw volume

1100 x 500 x 820 mm

Merk

Builder

Geassembleerd

Ja

Filament diameter

1.75mm

Verwarmd printbed

Ja

Ondersteund filament

Flexibel, Metalfill, PET, PLA, PRO1 (ABS replacement), PVA, Woodfill

Verbruiks materiaal

Universeel filament

Stand alone printen USB

Ja

Wifi

Ja

Toepassingsgebied

, , , ,

Vergelijk bouwvolumes Builders

Vergelijk bouwvolumes Builders

3D Printer Bouwvolume
Builder Extreme 1000 PRO 700 x 700 x 820 mm (XYZ)
Builder Extreme 1500 PRO 1100 x 500 x 820 mm (XYZ)
Builder Extreme 2000 PRO 700 x 700 x 1700 mm (XYZ)
Videos

Videos

Print mannequins op de Builder Extreme 1500 PRO

Specificaties fabrikant

Specificaties fabrikant

Print technology FDM/FFF (Fused Deposition Modeling)
Maximaal bouwvolume: 1100x500x820 mm (LxWxH)
Afmetingen van de 3D printer: 1510x790x1550 mm (LxWxH)
Gewicht: 225 kg
Connections: Wi-Fi, USB, Ethernet
Bed leveling: automatic build plate leveling
Print bed Aluminium build plate (up to 60 °C)
Filament diameter: 1.75 mm
Nozzle diameter 0.4 mm / 0.8 mm / 1.2 mm
Printsnelheid: < 300 mm/s
Supplied software: Simplify3D
Resolutie 0.1 – 0.9 mm (depending on the nozzle)
UPS system Uninterruptible power supply resumes the print after power outage
Verwarmd printbed: 20 – 140 °C
Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Builder Extreme 1500 PRO” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *