Builder Extreme 2000 PRO

Home/3D printers/Builder/Builder Extreme 2000 PRO
Builder Extreme 2000 PRO

Builder Extreme 2000 PRO

35,083.95

De Nederlandse Builder Extreme 2000 PRO maakt groot formaat 3D printen toegangkelijk. Het maximale printvolume van dit werkpaard is 700x700x1700 mm (XYZ). De Extreme 2000 PRO is uitgerust met elementen die het mogelijk maken om zorgeloos op grote schaal 3D te printen. De functies zoals filamentdetectie en UPS-systeem dat de print na stroomuitval hervat, maken het een betrouwbare machine voor printopdrachten die zelfs honderden uren in beslag nemen. Tegelijkertijd maken het deurvergrendelingssysteem, de optionele BOFA-luchtfilter en het 7-inch touchdisplay het een gebruiksvriendelijke, professionele en toch betaalbare 3D-printer. De meegeleverde accessoireset bevat een 0,4, 0,8 en een 1,2 mm spuitmonden en de nodige onderhoudsgereedschappen.

De Builder Extreme wordt geleverd met slicing-software Simplify3D en geoptimaliseerde FFF-profielen voor een 0,4, 0,8 en 1,2 mm nozzle.

In Nederland geproduceerd
Netwerk connectiviteit
Dual Feed Extruder
UPS power systeem
Automatische heatbed calibratie

Servicecontract mogelijk

TRY BEFORE YOU BUY : 3d print laten maken op deze 3d printer »

35,083.95

Op voorraad: voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden

Beschrijving

Beschrijving

Builder Extreme 2000 PRO

De Builder Extreme 2000 PRO is een van de grootste grootformaat 3D-printers op de markt. Deze grote 3D printer is geschikt voor het 3D printen van visuele prototypen zoals luchtkanalen, wasbakken en autowielen, of voor het produceren van functionele onderdelen zoals giet mallen.

Is groot formaat 3D printen een oplossing voor uw probleem?

De belangrijkste drijfveer om met groot formaat 3D printen te starten is de business case. Welke onderdelen van uw product zijn duur, of lastig te produceren met conventionele productiemiddelen? Met groot formaat 3D printen kunnen productieprocessen gestroomlijnt worden. Een lean productie aanpak kan bijvoorbeeld het aantal benodigde onderdelen reduceren, of het aantal leveranciers verminderen. Wat te denken van de kosten van voorraden? De vraag is hoeveel u kunt besparen door overtollige processen weg te halen.

Met groot formaat 3D printen zou u een nieuwe markt kunnen aanboren als u door deze techniek bijvoorbeeld maatwerk kan leveren aan uw klanten. Of als u de waarde van uw product kunt verhogen door het individueel te personaliseren naar de behoeften van uw klant. Een foute aanpak voor het aanschaffen van een groot formaat 3D printer als de builder Extreme is het aankopen van de machine enkel omdat u innovatief wilt zijn. Als u exact hetzelfde product wilt printen dat nu via een andere techniek geproduceerd wordt bent u zeer waarschijnlijk duurder uit. Implementatie van 3D printen werkt kostenbesparend als uw producten zijn geoptimaliseerd naar de machine.

Een grote 3D printer gemaakt in Nederland onder ISO 9001 standaard

Een van de belangrijkste aspecten van een groot formaat 3D printer is betrouwbaarheid. Niets is erger dan een 3D print mislukt na meer dan 3 dagen machinetijd.  Builder is een Nederlands merk dat staat voor kwaliteit. Alle producten van Builder worden in Nederland ontworpen en geproduceerd. De fabriek is ISO 9001 gecertificeerd, wat betekend dat de kwaliteitsmanagement van het productieproces uitstekend is. Dit resulteert in een betrouwbare machine en dus een stabiele productie.  Klanten omschrijven de machine veelal als werkpaarden.

Eigenschappen van de grootste FDM 3D printer van Builder

  • 7 inch touchscreen – eenvoudig en gebruiksvriendelijk: Met het 7-inch touchscreen heeft u volledige controle over de Extreme 2000 PRO en het geprinte object. U kunt de nozzle en de bedtemperatuur regelen, maar ook het licht aanpassen, de filamentwissel uitvoeren en nog veel meer. Bovendien kunt u de onderhoudsinstructievideo’s afspelen. Met de on-board camera kunt u de voortgang van de afdruk direct vanaf uw mobiele apparaat controleren.
  • Builder Dual-Feed extruder – Stabiel en Snel: De innovatieve en veelzijdige direct drive extruder is door Builder zelf ontworpen met de focus op het stabiel 24/7 printen. De Dual-Feed extruder is in staat om tweekleurige objecten te bedrukken, maar kan ook als extreem snelle mono-extruder worden doordat er 2 filamenten tegelijk geextrudeerd kunnen worden . De eenvoudig te verwisselen nozzle kan worden vervangen voor die van een kleinere/grote diameter om zo de printkwaliteit ten opzichte van de tijd te optimaliseren.

Verifieer nu uw business case

Onze experts helpen graag om uw uitdagingen aan te pakken. Test uw businesscase door direct een sample print aan te vragen. Dit gaat heel eenvoudig door hier uw CAD file te delen. U ontvangt een vrijblijvende offerte voor uw testprint. Deze kunt u gebruiken om de kwaliteit van de machine te valideren binnen uw bedrijf. Indien u op management niveau vragen heeft over de economische keuze kunt u gebruik maken van ons strategisch consult. Samen met een consultant gaat u concreet in kaart brengen welke voor- en nadelen 3D printen binnen u organisatie heeft.

Extra informatie

Additional Information

Gewicht 225 kg
Afmetingen 142 x 110 x 237 cm
Print techniek

FDM

Bouw volume

700 x 700 x 1700 mm

Merk

Builder

Geassembleerd

Ja

Verwarmd printbed

Ja

Filament diameter

1.75mm

Ondersteund filament

Metalfill, PET, PLA, PRO1 (ABS replacement), PVA, TPU, Woodfill

Verbruiks materiaal

Universeel filament

Stand alone printen USB

Ja

Wifi

Ja

Toepassingsgebied

, , ,

Vergelijk bouwvolumes Builders

Vergelijk bouwvolumes Builders

3D Printer Bouwvolume
Builder Extreme 1000 PRO 700 x 700 x 820 mm (XYZ)
Builder Extreme 1500 PRO 1100 x 500 x 820 mm (XYZ)
Builder Extreme 2000 PRO 700 x 700 x 1700 mm (XYZ)
Builder Extreme 2000 print een 1800mm hoge schroef

Builder Extreme 2000 print een 1800mm hoge schroef

Specificaties Fabrikant

Specificaties Fabrikant

Print technology FDM/FFF (Fused Deposition Modeling)
Maximaal bouwvolume: 700 x700 x 1200 mm (LxWxH)
Afmetingen van de 3D printer: 1340 x 1050 x 2240 mm
Gewicht: 225 kg
Connections: Wi-Fi, USB, Ethernet
Bed leveling: automatic build plate leveling
Print bed Aluminium build plate (up to 60 °C)
Filament diameter: 1.75 mm
Nozzle diameter 0.4 mm / 0.8 mm / 1.2 mm
Printsnelheid: < 300 mm/s
Supplied software: Simplify3D
Resolutie 0.1 – 0.9 mm (depending on the nozzle)
UPS system Uninterruptible power supply resumes the print after power outage
Power 1400 W, na opwarmen 800 W
Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Builder Extreme 2000 PRO” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go to Top